Aanpak Kraamzorg Plus Den Haag

Ik ben Petra Blom en bied meer dan gewone kraamzorg in en rond Den Haag. Naast moeder van twee kinderen en professioneel kraamverzorgster ben ik ook verpleegkundige. Ik zet graag een stapje meer zodat jullie als nieuwe ouders aan het einde van de kraamtijd zelfstandig voor jullie kindje kunnen zorgen en terug kunnen kijken op een prachtige week. Daartoe zet ik mijn bevlogenheid en kennis graag in.

+Babyvoeding BabyFriendly en WHO eisen voor borstvoeding en WHO-code met restricties op marketing

klik op PDF voor meer uitleg
borstvoedingbeleid en WHO eisen; babyvoedingsbeleid Baby Friendly

+ Vaste kraamverzorgster met zorggarantie

Tijdens de kraamtijd ben ik graag jullie vaste kraamverzorgster. Vanaf het moment dat jullie thuis gaan bevallen of zodra jullie thuiskomen uit het ziekenhuis. De kraamtijd omvat maximaal 8 dagen na de bevalling (soms 10, afhankelijk van de omstandigheden). Ik ben dag en nacht bereikbaar. Er is een team van ervaren KCKZ-geregistreerde professionele kraamverzorgenden beschikbaar als back-up. Ik zal zelf achterwacht regelen mocht dat nodig zijn. Hierdoor kan ik continuïteit en kwaliteit garanderen tijdens onvoorziene omstandigheden.

+ Eerste kennismaking tijdens zwangerschap

Ik kom altijd van tevoren kennismaken. Als de baby er straks eenmaal is, kan het erg wennen zijn aan de nieuwe situatie. Het is dan fijn om je  veilig en verzorgd te voelen bij iemand, waarmee jullie  al van te voren kennis  hebben gemaakt en met wie jullie je eigen wensen hebben  doorgesproken.

+ Veel expertise van babygedrag

Tijdens de kraamperiode begeleid ik jullie  zo goed mogelijk zodat jullie na afloop ervan vol vertrouwen voor je  kindje kunnen zorgen. Zo zijn we samen de hele week actief bezig om het gedrag van jullie  baby te leren interpreteren. Vaak kun je zo meer van je kindje genieten omdat een tevreden baby vaak minder huilt en beter slaapt. Ook besteden we aandacht aan spierstimulatie tijdens het rollend en draaiend verzorgen van de baby wat de motoriek ten goede komt en latere klachten kan voorkomen.

En mochten er complicaties zijn bij de pasgeborene , de prille moeder, of met de inname van babyvoeding (borst- of flesvoeding) dan weet ik accuraat te handelen, zo nodig in nauw overleg met de verloskundige. Natuurlijk leer ik jullie ook handigheidjes voor de dagelijkse verzorging van de baby. Tijdens het ontvangen van kraamvisite kan ik jullie zoveel mogelijk terzijde staan. Ook kan ik de zorg voor broertjes en zusjes zoveel mogelijk op me nemen zodat jullie  zelf een onbezorgde, heerlijke kraamtijd hebben. Huishoudelijke taken gericht op kraamvrouw, pasgeborene en hygiëne horen natuurlijk gewoon bij de basistaken van de dag.

+ Extra nazorg

Mocht het kindje te vroeg zijn geboren en in de couveuse hebben gelegen, dan kan ik Couveuse nazorg bieden. Ook kan ik ouders Extra Kraamzorg of Verlengde Kraamzorg bieden indien zij later dan 10 dagen na de bevalling thuis komen en alsnog kraamzorg willen. (klik op de linken in deze paragraaf voor meer informatie over deze vormen van nazorg.)

+ Meerdere talen en internationaal georiënteerd

Met name voor expats of partners met andere nationaliteiten bied ik meerwaarde doordat ik meerdere talen spreek en mij gemakkelijk in internationale gezinnen beweeg. Ik beheers Engels, Frans en Duits.